ro | ru | en

Cariera

 

A primi plăcere de la lucru este o condiţie principală în formarea personalului companiei “Promstroi-Grup”. Doar prin crearea condiţiilor optime și bune de muncă  o companie se poate bucura de un colectiv unde oamenii sunt dornici de a lucra.

 

Compania apreciază în angajaţii săi atitudinea responsabilă faţă de lucru, dorinţa şi aptitudinea referitor la activitate individuală, orientarea spre rezultat, tendinţa spre autoperfecţionare.

 

Compania se străduie să stabilească cu fiecare angajat relaţii de muncă durabile. Baza lor constituie respectarea intereselor reciproce.

 

Aşa dar, o să examinăm avantajele principale a lucrului în “Promstroi-Grup”: 

 

 Lucru reuşit şi interesant

Compania creşte permanent, se dezvoltă, se consolidează pe piaţă prin deschiderea mediului de iniţiativă, inovaţie şi realizarea celor mai inovatoare idei. În compania “Promstroi-Grup” pe fiecare îl aşteapă lucru interesant într-o echipă de adepţi. Noi dăm posibilitatea de a rezolva probleme complicate obţinînd satisfacţie prin rezolvarea lor. Suntem cointeresaţi în succesul angajaţilor noștri, deoarece succesele lor reprezintă succesele companiei.

 Salariu

 În sistemul de salarizare companiei “Promstroi-Grup” se include analiza tuturor posturilor după criteriile universale: calificarea, complexitatea lucrului, volumul şi calitatea muncii. Salariul angajaţiilor direct depinde de rezultatele muncii lor.

 

 Oportunităţi de carieră 

Fiecare angajat are dreptul să pretindă la un post mai înalt şi compania este gata să îl ofere..

 Achitarea cheltuielilor de transpor

Călătoriile pentru rezolvarea problemelor în afară companiei sunt achitate în întregime

 Instruire şi dezvoltare

Sistemul dezvoltării personalului companiei este creat pentru că în condiţiile mediului de afaceri care se află într-o continuă schimbare rapidă să dea posibilitate tuturor angajaţiilor de a dobîndi abilităţi suplimentare profesionale prin participare în training-uri, seminare, stagii, obţinerea educaţiei suplimentare.

 

 Concedii 

Principiu de bază referitor la acordarea concediului în “Promstroi-Grup” este utilizarea concediului, ci nu acumularea lui. Concediul nu este o modalitate de a cîştiga prin eliberarea din serviciu, ci posibilitate de a se odihni bine. Ce fel de lucru poate fi fără odihnă?... De asemenea, în cazul de necesitate lucrătorului îi poate fi acordat concediu fără plată.

 

 Achitarea telefoniei mobile

Fiecare angajat beneficiază de convorbiri telefonice mobile gratuite. Fiecare angajat este conectat la reţeaua corporativă internă a “Promstroi-Grup” şi fiecărui angajat sunt acordate atîtea minute de cîte el necesită pentru rezolvarea chestiunilor de serviciu şi pentru viaţă cotidiană.

 Evenimente corporative, culturale, distractive şi active

În compania permanent au loc sărbători corporative, concursuri creative, călătorii în afara oraşului, odihnă activă colectivă.

 

 Achitare pentru mîncare

Fiecare angajat a “Promstroi-Grup” este dotat cu prînz gratuit!

 

 Asigurare medicală şi socială

Compania “Promstroi-Grup” garantează asigurarea medicală şi socială pe deplin.

 

 

 

Evenimente corporative, culturale, distractive şi active

 

În compania permanent au loc sărbători corporative, concursuri creative, călătorii în afara oraşului, odihnă activă colectivă.

Cultura noastră corporativă se formează prin dezvoltarea ca interacţiunii formale între lucrători, atît şi celei neformale.

 

 

Organizăm team-building, participăm activ în competinţele de bowling, facem subotnic pentru întreţinerea teritoriului centrului de depozit în curăţenie, anual sărbătorim Ziua constructorului şi, de asemenea, nu uităm să sărbătorim aşa evenimente corporative ca Anul Nou, 23 februarie, 8 martie şi Zilele de naştere angajaţiilor noştri.

 

 

 

Pentru  specialişti tineri

Ați absolvit universitatea si doriți sa faceți o carieră? Aceasta este real cu compania “Promstroi-Grup”!

 

Una din priorităţile noastre reprezintă angajarea la serviciu specialiştilor tineri fără experienţă, dar inteligenţi, stăruitori şi responsabili. De aceea, studenţi şi absolvenţi – atenţie! Angajăm tineri la serviciu. Educăm. Învăţăm.

 

La noi deseori lucrează manageri-stagiari, stagiari privind evaluarea bunurilor imobile, jurişti-stagiari.  Şi fiecare dintre ei are toate şansele de a deveni lucrător integrali ai companiei.

 

Cultura corporativă

 

Cultura corporativă - este fundamentul oricărei afaceri. Așa că asta spune totul, și aproape toată această cultură este prezentă aici. Doar ceea ce este cultura? Controlate sau fără stăpân, distructivă, trasă la întâmplare? Noi investim în dezvoltarea și menținerea culturii noastre corporative și se bucură că am, o avem - general și obligatoriu pentru toți. Baza sa - cod corporativ. (O referire la Codul)

 

Avem o medie de 31 ani- un mediu fericit. înflorirea profesională.

Noi nu mai sunt studenți de ieri, dar, de asemenea, nu bătrâni. Suntem activi și  capabili de a oferi idei noi, care nu se tem să se întruchipeze. Suntem foarte încântați să ne asumăm mai multe responsabilități.

Numai în acest mod se dovedește a merge mai departe repede.

 

Creștere

Niciodată nu am urmărit structuri voluminoase, fiecare având propriul lor secretar asistent. Printre un total de trei niveluri verticale: Director - Director - Director. Dar, nivelurile orizontale - nu contează. Suntem în creștere nu postați, și competențe. Și crede-mă, am plăti competență mult mai mare decât pozițiile oficiale. Cel mai bun din toate despre creșterea orizontală-verticală poate spune fostul nostru avocat și acum CEO.

 

Evaluare

Evaluarea noastră a planificat 9 ani. Chiar și a dezvoltat o întreagă cultură. Estimăm - o comparație între angajații nu "ideal sferic", dar cu propriile lor colegi.

Pe baza rezultatelor obținute avem angajați de rang. Nu există nici o eroare, pentru că vom face mai mult decât oricine altcineva.